Wednesday, October 21, 2009

Halloween Parade - Cadilar Bayrami Yuruyusu

Cadilar Bayrami her sene Ekim ayinin 31'indedir. Insanlar kostumler giyerler. Aslinda dunyanin en eglenceli gunu. Asil amac insanlari korkutarak seker toplamaktir. Tabi bu daha cok mustakil evlerin oldugu bolgelerde yapilir. New York'ta da yuruyus yapilir ve partiler duzenlenir. Ilk Cadilar Bayramimda hayretle etrafima bakinmistim. Trene bindigimde cok sasirmistim, sanki lunaparkta bir korku tunelindeydim. Tek normal kiyafeti olan insan bendim. Karsimda bir vampir oturuyordu, agzinin yanlarindan kanlar akiyordu, herhalde trene binmeden once birisini isirmisti. Onun hemen yaninda bir hemsire kiyafetli kadin, onun yaninda Frankestein. Tren balo alani gibiydi. Aslinda timarhane demek daha mi dogru olur ne? Ve her sene bu durum boyle devam etti. Yani cadilar bayraminda evde oturursaniz cok sey kacirirsiniz. Bence bir kostum dukkanindan birseyler alip yollara dokulmelisiniz. Illa bastan asagi giyinmenize gerek yok. Komik bir peruk, vampir disleri, uzerine domuz burnu takilmis gozluk gibi birer kucuk aksesuarla gecenize renk katabilirsiniz. Hatta dilerseniz gonullu olup, yuruyus icin onceden hazirlanmis kuklalarin sopalarindan tutmaya gonullu bile olabilirsiniz. Bu sene 36. si duzenlenecek olan yuruyus 31 Ekimde aksam saat 7'de basliyor. Dilerseniz yuruyuse katilabilirsiniz, istemiyorsaniz da kaldirimdan seyredebilirsiniz.Yuruyus 6th Ave, Spring Street'in guneyinden Canal Streetin kuzeyinden baslayacak. Katilmak isteyenlerin saat 6.30'da siraya girmesi gerekiyor. Sadece seyretmek istiyorsaniz, erkenden kaldirimda yerinizi almanizi tavsiye ederiz. 6th Avenue uzerinde Spring St'den 21. St'e kadar uzanacak yuruyus aksam 7'de baslayip 10'da bitecek. Ama evden cikmak istemezseniz de NY1 kanalindan saat 8'den itibaren seyredebilirsiniz.
Hepinize iyi eglenceler ve hayirli Cadilar Bayrami diliyorum

2 comments:

  1. kac yildir burdayim bir kere gitmedim yuruyus alanina :0
    acikcasi o kalabaliga girmeyi gozum yemiyor. ya tv'den veya kalabaliga kusbakisi bakabilecegim bir yerden izlemek isterdim :)
    bakarsin bu sene birlikte kutlariz belli mi olur ;))

    ReplyDelete
  2. kesin gidip uzaktan da olsa gor. kuklalar muhtesem. adamlar cok ciddiye aliyorlar bu parade'i. en azindan west side taraflarinda bir restaurantta otur ve cevredeki insanlari seyret. parade dagilinca ortaya degisik goruntuler sergileniyor :)

    ReplyDelete