Saturday, October 17, 2009

Amerikada Calisma Vizesi, H1 almak

Her sene Nisan 1'de basvurular yapilir, ayni senenin Ekim ayinda calismaya baslanir. Calisma vizesi almak icin universite mezunu olmaniz, Amerikada ki bir sirketin size sponsor olmasi yeterlidir. Tabi bir de avukata ihtiyaciniz var. Size iyi bir avukat onerebilirim, Cahit Akbulut. Aslinda son bir kac senedir basvuru sayisi oldukca yuksek oldugundan, Nisan 1'de basvurular doldugu icin cekilis yapilarak calisma vizesi veriliyordu. Fakat 2009 senesindeki mevcut krizden dolayi bu sene kotalar dolmadi. Eger Amerika'da is kabulu alirsaniz halen H1 alma sansiniz yuksek. Eger calisma vizesine Amerika'da basvurduysaniz, Amerika disina ciktiginiz takdirde konsolosluktan vizeyi pasaportunuza bastirmaniz gerekmektedir. Bunun icin de avukatinizdan butun dokumanlarin kopyasini almaniz sarttir. Konsolosluktan ne belgesi isteyecegini bilmenize imkan yok.
Eger evliyseniz esiniz H4 vizesi alabilir. Amerikada calisamaz, social security number alamaz, fakat yasayabilir, okula gidebilir.
H1 sahiplerine green card kapilari da acik. Sirketiniz sizi sponsor ederse green carda basvurabilir ve 5 sene green card sahibi olduktan sonra Amerikan vatandasligina basvurabilirsiniz. Aslinda bu cok kolay bir islem ve avukata ihtiyaciniz yok. N-400 isimli formu doldurarak gondermeniz yeterli. Gerekli bilgiyi google'dan arayarak edinebilirsiniz. Ben de size yardimci olabilirim.

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete